OM OSS


Jag bor i Bunge (där av namnet) på Norra Gotland. 

 

Jag fick mitt kennelnamn Bunge-Sheltis godkänt den 1 juni 2012 och jag kommer i framtiden att ha en uppfödning i mindre skala men fram tills dess så sammarbetar jag med Sunny-Hill´s Kennel i Norrtälje.


Mitt hund liv började redan 1979 då jag fick en blandning mellan border collie, vanlig stor collie och karelisk björnhund. Efter honom så kom en Border collie tik som hette Mio med henne så tävlade jag lydnad, bruks, vallade en del och hon var en av Gotlands första bevakningshundar i Hemvärnet.


Under tiden jag hade henne  utbildade jag mig till instruktör vid Brukshundsklubben 1988, där var jag aktiv inom de flesta områden. Jag har också haft en Weimaran som jag gick några jaktprov med (viltspår, fält och vatten prov).


Under våren 2010 så gick jag en instruktörsutbildning till rallylydnads instruktör i Jakobsberg.Men så kom Lady in i mitt liv, mer om henne hittar ni på hennes sida.  Det är en bestämd dam som visste vad hon vill med ålderns rätt. Hon fick somna in i en åler av 15 år, 3månader och en vecka och det är hon som är vår logga.


In i mitt liv kom i augusti 2009 en ung kille som heter Sunny Hill´s Quite Alright. "Qvintus". Han är hos mig på foder tanken är att han skall bli avels hane och med honom tävlar jag rally lydnad.


I december 2009 så kom ytteligare en ung kille in i mitt liv och han heter Sunny Hill´s Standing Ovation "Stig-Helmer" tanken är att han också så småning skall kunna gå i avel.


I april 2010 så anlände nästa grabb och det är Sunny Hill´s Living  Legend , "Linus". Han var på foder hos oss men dog hastigt på påskafton 2014.


I februari 2015 nästan på dagen 8 år efter att jag hämtade hem min Lady från Piia så hämtade jag nästa tjej och det är Sunny Hill´s Pretty Blue "Pinglan". Men tyvärr blev hon sjuk och fick lämna oss juli 2016.


I mitten på september 2015 så hämtade jag hem Shirockins Starlight Twelve ”Ludde” som en omplacering. Hans matte hade blivit sjuk och han behövde ett nytt hem. Vi jobbar lite med rallylydnad samt at than är väldigt bra att låna ut på kurser.


I august 2019 så blev jag erbjuden en lite tjej som heter Shirokins Wonderful Fortysix (Fina-Stina) av hennes uppfödare och hon flyttade som en stor hund i väldigt litet format. Vad vi kommer att hitta på återstår ännun att se.
Wondeerful