OM OSS

 

 

 

 

 

Vi bor i Bunge (där av namnet) på Norra Gotland,. Jag hade när vi träffdes en stor svart hund som var korsning mellan S:t Bearnad och labrador, han hette Lakris.

Janne hade precis flyttat hit med sin lilla spräckliga valp på 8 veckor.

Vi började samtala och på den vägen blev det.

Vi fick vårt kennelnamn Bunge-Sheltis godkänt den 1 juni 2012 och vi kommer i framtiden att ha en uppfödning i mindre skala men fram tills dess så sammarbetar vi med Sunny-Hill´s Kennel i Norrtälje.

 

Mitt hund liv började redan 1979 då jag fick en blandning mellan border collie, vanlig stor collie och karelisk björnhund. Efter honom så kom en Border collie tik som hette Mio med henne så tävlade jag lydnad, bruks, vallade en del och hon var en av Gotlands första bevakningshundar i Hemvärnet.

 

Under tiden jag hade henne utbildade jag mig till instruktör vid Brukshundsklubben 1988, där var jag aktiv inom de flesta områden. Jag har också haft en Weimaran som jag gick några jaktprov med (viltspår, fält och vatten prov).

 

Under våren 2010 så gick jag en instruktörsutbildning till rallylydnads instruktör i Jakobsberg.

 

Janne hade från början inga planer för Tobbe utan han skulle vara en sällskapshund, men då jag har haft många olika hundar under årens lopp så föreslog jag att vi skulle prova att ställa ut Tobbe på en in officiell utställning på Lövsta, och där så gick det riktigt bra vilket gjorde att vi fortsatte att ställa ut honom med varierande resultat.

 

Lakris blev sjuk och fick sluta sina dagar så under drygt ett halvår så var

det bara Tobbe som vi hade att jobba med.

 

Men så kom Lady in i vårt liv, mer om henne hittar ni på hennes sida. Det är en bestämd dam som visste vad hon vill med ålderns rätt. Hon fick somna in i en åler av 15 år, 3månader och en vecka och det är hon som är vår logga.

 

In i vårat liv kom i augusti 2009 en ung kille som heter Sunny Hill´s Quite Alright. "Qvintus". Han är hos oss på foder tanken är att han skall bli avels hane och med honom tävlar jag rally lydnad.

 

I december 2009 så kom ytteligare en ung kille in i våra liv och han heter Sunny Hill´s Standing Ovation "Stig-Helmer" tanken är att han också så småning skall kunna gå i avel.

 

I april 2010 så anlände nästa grabb och det är Sunny Hill´s Living Legend , "Linus". Han var på foder hos oss men dog hastigt på påskafton 2014.

 

I februari 2015 nästan på dagen 8 år efter att jag hämtade hem min Lady från Piia så hämtade jag nästa tjej och det är Sunny Hill´s Pretty Blue "Pinglan". Men tyvärr blev hon sjuk och fick lämna oss juli 2016.

 

I mitten på september 2015 så hämtade jag hem Shirockins Starlight Twelve ”Ludde” som en omplacering. Hans matte hade blivit sjuk och han behövde ett nytt hem. Vi jobbar lite med rallylydnad samt at than är väldigt bra att låna ut på kurser.

 

Här i familjen finns det också 2 unga vuxna män som har neurotiskt handikapp.